Regendoorslag ofwel het intrekken van regen in de gevel kan zorgen voor een ongezonde muur. We kunnen deze vocht afstotend maken met verschillende methodes. Het is belangrijk dat duurzame oplossingen worden toegepast zodat uw gevel lang beschermd blijft tegen hevige regen en koude vries periodes.

Offerte oplossing tegen regendoorslag

Zie je plekken op de muur na regen of denk je dat je gevel wel wat bescherming kan gebruiken? Maak een afspraak met ons en we komen langs om alles eens te bekijken. We maken vervolgens een gratis en volledig vrijblijvende offerte op.

Oplossing tegen regendoorslag

Er zijn verschillende opties om uw gevel vochtafstotend te maken. De eerste keuze die je moet maken is of je een transparante oplossing wil of niet.

Het is belangrijk de muur nog steeds te laten ademen, dit wil zeggen dat vocht die in de muur zit er wel nog uit kan maar dat vocht van buitenaf er niet in kan. Al onze oplossing zorgen dat de muur kan blijven ademenen.

Transparante bescherming

Vaak als de ondergrond nog in goede staat is kan je opteren om een transparante bescherming te gebruiken. Dit is meestal het geval bij mooie bakstenen muren of gekaleide ondergronden. Deze transparantie bescherming noemen we hydrofuge, ofwel het impregneren van de gevel.

We maken gebruik van crème / pasta vormige hydrofuge zodat deze voldoende tijd heeft om in de muur te trekken (in tegenstelling tot vloeibare hydrofuge). Zo creëren we een duurzame bescherming die jarenlang mee zal gaan.

Beschermende coatings

Indien de gevel ook wat opfrissing kan gebruiken is de beste oplossing vaak een nieuwe schilderlaag te geven. Voor buitenwerken gebruiken we hiervoor extra beschermende verflagen die de gevel lang zullen beschermen tegen intrekkend vocht.

Vragen of graag even afgesproken?

We geven u graag advies op maat.

Neem gerust contact met ons op

© Renovatie Kampioen