Binnenschilderwerken bij Nieuwbouw

Als uw nieuwbouw bijna is afgewerkt en u over de binnenschilderwerken van uw nieuwbouw begint na te denken, dan is de neiging meestal groot om het zelf te doen. U heeft immers al zakken vol geld aan de aannemers betaald en alles wat u op uw nieuwbouw kunt besparen, is wel even mooi meegenomen. Toch is het aangeraden uw nieuwbouw woning te laten schilderen door professionals, zo verkrijg je de perfect afwerking en duurzame muren.

Ongeacht is het alvast goed dat u begonnen bent met nadenken over de binnenschilderwerken. Nieuwbouw wordt namelijk zelden helemaal geschilderd geleverd. Binnenschilderwerken bij nieuwbouw, zoals de muren en plafonds, zijn niet altijd even gemakkelijk zelf te schilderen, vooral omdat u in deze bouwfase hoogstwaarschijnlijk nog veel meer dingen aan uw hoofd heeft.

Binnenschilderwerken bij nieuwbouw heeft speciale vereisten

Binnenschilderwerken bij nieuwbouw is anders dan een reeds bestaand huis te herschilderen. Zo zitten er op nieuwe muren vrijwel altijd nog oneffenheden. Het pleisterwerk of gyproc moet dus volledig worden geschuurd om deze oneffenheden eruit te krijgen.  Vooral als u hier niet het juiste materiaal voor heeft en er ook geen ervaring mee hebt, is dit erg moeizaam en lastig werk. Het is trouwens ook aangeraden om bij nieuw gepleisterde muren deze met vliesbehang te voorzien. Dit is duurzamer en voorkomt de scheuren, die bij het droogproces van het pleisterwerk kunnen voorkomen.

De primerlaag moet van goede kwaliteit zijn, reeds in het eindkleur en dient vakkundig te worden aangebracht. Uiteraard is ook de eindlaag en de afwerking van groot belang om zo lang mogelijk van uw nieuwe en mooi geschilderde muren en plafonds te kunnen genieten. 

De keuze van kwaliteit bij het kiezen van de juiste verf is hierbij erg belangrijk. Denk eraan dat hoogkwalitatieve verf er niet enkel langer mooier uitziet en u daarom minder vaak moet herschilderen, u verbruikt ook bij het aanbrengen van de verf minder. De dekking is veel beter waardoor 2 gekleurde lagen (primer + 1 eindlaag) voldoende zijn. Met goedkope verven of indien de verf niet goed wordt aangebracht zal een derde laag nodig zijn.

Is zelf schilderen altijd goedkoper dan nieuwbouw laten schilderen?

Enkel indien u uiterst vakkundig bent, reeds in het bezit bent van het juiste professionele werktuig en u de tijd heeft om het echt helemaal zelf te doen, dan is zelf schilderen eventueel goedkoper dan uw nieuwbouw te laten schilderen. In alle andere gevallen is het aannemen van professionals op het gebied van renovering en binnenschilderwerken bij nieuwbouw de goedkoopste en meest duurzame oplossing.

Nieuwbouw laten schilderen door een vakkundig bedrijf zorgt ervoor dat de werken de juiste voorbereiding krijgen en dat de beste materialen en verven worden gebruikt. Hierdoor verkrijgt u perfect afgewerkte binnenmuren die jarenlang meegaan zonder ze te hoeven herschilderen.

Renovatie Kampioen helpt u graag verder

Renovatie Kampioen maakt van uw ruimte een stressvrije ruimte, ook tijdens de werken zorgen we voor een stressvrij process. Zo heeft u de tijd en energie om zich met de verdere vooruitgang van uw bouwproject bezig te houden.

Een gratis plaatsbezoek voor advies en het maken van een volledig vrijblijvende offerte om uw nieuwbouw te laten schilderen, kunt u alvast hier aanvragen.

Vragen of graag even afgesproken?

We geven u graag advies op maat.

Neem gerust contact met ons op

© Renovatie Kampioen